Vår gjest 17. september, Jørn Liebezeit, er en forholdsvis ung mann, men er likevel sønn av en tysk okkupasjonssoldat og en norsk frontsøster. Han er utdannet ingeniør, men skiftet til psykologi, og driver nå med «familieterapi» utviklet av den tyske filosof og terapeut Bert Hellinger (f. 1925).
Fra Tyskland er kjent en spesiell «generasjonskløft». Den eldre generasjonen opplevde krigen, ved fronten eller i byer som ble bombet i stykker, etterpå voldtekter, plyndring, sult og savn, og så til slutt den travle perioden med gjenoppbygging. Den generasjonen som er født etter krigen, de såkalte 68-erne, har fått en korrekt oppdragelse i skolene og er proppet full med konsentrasjonsleirer, jødeforfølgelser og lignende, ting som lå fjernt fra hverdagen til de fleste tyskere. – Problemstillingen er velkjent for mange i Vennetreff.
En retning mener at vi bør velge minste motstands vei og akseptere «68-versjonen» av historien. Andre mener at hvis vi underkaster oss statsmaktenes historieskrivning og propaganda, skapes det bare nye traumer. En representant for denne retningen er Roar Henriksen, som på møtet lanserte sin nye bok Brennpunkt egroN.